Så här fungerar Lagbyggaren

Lagbyggaren är ett verktyg där du kan annonsera efter nya medlemmar till ditt lag. Eller hitta lediga platser i befintliga lag. Anmälan till Vasaloppets stafetter och parlopp görs sedan på vasaloppet.se.

1. Sök efter plats i ett lag

Är du ensam och vill genomföra något av Vasaloppets stafetter eller laglopp? Börja med att söka bland existerande lag. Kanske finns det ett som du passar ihop med. Annars är det enkelt att skapa ett nytt lag och annonsera efter medlemmar.

2. Skapa ett nytt lag

Har du ett lag som inte är fulltaligt? Välj lopp och fyll i uppgifterna om lagets medlemmar och till vilka sträckor du söker nya medlemmar. Laget publiceras när du verifierat uppgifterna med din e-post.

Skapa ett nytt lag

3. Ta emot ansökningar

 Alla som vill får ansöka om att bli medlem i ditt lag. I ett enkelt formulär berättar de om sig själva. Uppgifterna skickas sedan till dig. Du sköter all kontakt via e-post och bestämmer vem som ska få vara med i ditt lag.

4. Uppdatera laget

När du och din nya lagmedlem funnit varandra, lägger du till hans eller hennes uppgifter i ditt lag på Lagbyggaren.

5. Anmäl laget till önskat lopp

När laget är komplett på Lagbyggaren är det lagledarens tur att anmäla laget på Vasaloppet.se. För att lagledaren ska kunna göra detta behövs personnummer (10 siffror) och kontaktuppgifter från samtliga i laget.

Anmäl laget till önskat lopp

6. Markera att laget är fullt

När du hittat lagmedlemmar till alla sträckor, fyller du i deras namn i Lagbyggaren. Först då är laget fullt och du får inga fler ansökningar skickade till dig.

7. Administrera laget på Lagbyggaren

Du behöver inga lösenord eller användarnamn för att administrera ditt konto. Det är ditt e-postkonto som är nyckeln för administrering av dina lag. Efter att ha skapat ett lag, uppdaterat det eller tagit emot en ansökan, så skickas ett meddelande till din e-postadress. I meddelandet finns en länk som tar dig direkt till översiktssidan för ditt lag. Här finns all information om ditt lag och du kan enkelt uppdatera laget, markera laget som fullt eller ta bort laget.